Informații utile Ploiesti

Județul Prahova și Orașul Ploieşti

Județul Prahova este situat în regiunea istorică numită Muntenia, cu capitala la Ploiești și este al treilea județ cel mai populat din România.
Cel mai important centru urban din acest județ este orașul Ploiești, cunoscut pentru industria de prelucrare a petrolului. Ploiești se află la 60 km de București, de la 40 km de aeroportul Henri Coandă (Otopeni) și are o mare tradiție în prelucrarea petrolului, fiind locul în care, în 1857, a fost construită prima rafinărie din lume de către frații Mehedințeanu.

Citește mai mult


Transport public:

Bucuresti este capitala Romaniei. Distanța dintre București și Ploiești este de doar 59 km. Cel mai comun transport public între orașe este calea ferată.

Aeroport

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) se află, la doar 44 km pe ruta București - Ploiești

Trenuri:

De la București la Ploiești trebuie să alegeți unul din urmatoarele trenuri:

Tren: București Nord - Ploiești SUD (gara de sud a orașului) ~ 59Km
Tren: București Nord - Ploiești Vest (gara de sud a orașului) ~ 59Km

Liniile de autobuz din Ploiești:

De la Universitatea Petrol-Gaze ​​până în centrul orașului Ploiești alege linia de autobuz 30.

Pentru programul autobuzelor puteți accesa: autobuz (ratph.ro)

Biletul de autobuz poate fi achitat prin sms.
Prețul pentru un bilet este de 0,45 Euro + TVA, iar biletul este valabil 1 oră.
Înainte de a urca în autobuz, trebuie trimis un sms cu numărul liniei de autobuz.

Taxi în Ploiești:

Index Taxi: 0244 944

Eurotaxi: 0244 922

Lodias TAxi: 0244 511 222

Swiss Taxi: 0244 941

Hipermarketuri și supermarketuri în Ploiești

 

Kaufland Sud - str. Predeluș 1A, Piața 1 Decembrie 1918, Ploiești

Profi - b-dul București, nr.9, Ploiești

Profi City - b-dul București, nr.24, Ploiești

Lidl - str. Libertății 2A, Ploiești

Piața Carrefour - str. Piața 1 Decembrie 1918, nr. 4, Ploiești

AFI Ploiești - str. Calomfirescu nr 2, Ploiești

Ploiești Shopping City - Centura de Nord Ploiești km. 6, Blejoi

 


Locuri de vizitat în Ploiești / Valea Prahovei

 

Muzeul Ceasului Str. Nicolae Simache 1, Ploiești

Muzeul de Artă - Website (artmuseum.ro)

Muzeul de Istorie - Str. Toma Caragiu, nr.10

Muzeul Petrolului - Str. Sblt. Erou Călin Cătălin nr.1

 

Castelul Bran

Unde este: Bran, Transilvania - România Centrală
Cele mai apropiate orașe mari: Brașov, Predeal, Sinaia

Înconjurat de o aură de mister și legendă și cocoțat pe vârful unei stânci înalte de 200 de metri, Castelul Bran își datorează faima turnurilor și turnurilor sale impunătoare, precum și mitului creat în jurul personajului Dracula a lui Bram Stocker.

Construit pe locul unei fortărețe a cavalerilor teutoni care datează din 1212, castelul a fost documentat pentru prima dată într-un act emis de Ludovic I al Ungariei la 19 noiembrie 1377, acordând sașilor din Kronstadt (Brașov) privilegiul de a construi Cetatea.

Mai multe informații despre Castelul Bran

 

Castelul Peleș

Unde este: Sinaia, Țara Românească - Sudul României
Cele mai apropiate orașe mari: Brașov și București

Amplasat la poalele Munților Bucegi, în orașul pitoresc Sinaia, Castelul Peleș este o capodoperă a arhitecturii germane nou-renascentiste, considerată de mulți unul dintre cele mai uimitoare castele din Europa.

Comandat de regele Carol I în 1873 și finalizat în 1883, castelul a servit ca reședință de vară a familiei regale până în 1947. Cele 160 de camere ale sale sunt împodobite cu cele mai bune exemple de artă europeană, candelabre din cristal de Murano, vitralii germane și Cordoba pereți acoperiți cu piele.

De asemenea, merită explorat în oraș și Mănăstirea Sinaia, fondată de prințul Mihai Cantacuzino în 1695 și numită după marea mănăstire Sinai de pe Muntele Sinai. Mănăstirea a servit ca reședință a familiei regale până la construirea castelului Peleș și acum găzduiește un așezământ monahal.

Sinaia, o cunoscută stațiune de schi, și orașele înconjurătoare Bușteni, Azuga și Predeal oferă multe facilități pentru o vacanță activă - de la trasee de schi și drumeții până la vizionarea faunei sălbatice.

Mai multe informații despre Castelul Peleș


 

Județul Prahova și Orașul Ploieşti

Județul Prahova este situat în regiunea istorică numită Muntenia, cu capitala la Ploiești și este al treilea județ cel mai populat din România. Prahova este cunoscută și pentru regiunea turistică, Valea Prahovei, situată în regiunea nord-vestică și pentru zona viticolă Dealul Mare, cu podgoriile Tohani și Valea Călugărească.

Cel mai important centru urban din acest județ este orașul Ploiești, cunoscut pentru industria de prelucrare a petrolului. Ploiești se află la 60 km de București, de la 40 km de aeroportul Henri Coandă (Otopeni) și are o mare tradiție în prelucrarea petrolului, fiind locul în care, în 1857, a fost construită prima rafinărie din lume de către frații Mehedințeanu. Gazul petrolier obținut în această rafinărie a fost utilizat pentru iluminatul public al municipiului București, care a fost primul oraș din lume cu iluminat stradal. Datorită industriei petroliere, orașul Ploiești a devenit centrul regional al acestei zone. Conform ultimului recensământ din 2011, orașul are 209.945 de locuitori.

Orașul Ploiești este locul în care în 1967 s-a decis transferul Institutului Petrol-Gaz de la București. În prezent, există trei rafinării importante: OMV PETROL, PETROTEL-LUKOIL și ROMPETROL-VEGA KMG.

Există, de asemenea, câteva orașe situate pe valea Prahovei, renumite pentru castelele lor, istoria și multiplele posibilități de a petrece timpul liber, în toate anotimpurile. Castelul Peleș situat în Sinaia a fost primul castel european iluminat în întregime de curent electric. Energia electrică a fost produsă de instalația proprie a castelului, iar sistemul său central de încălzire, construit în 1888, este încă funcțional și în uz astăzi. Castelul Peleș a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea de Familia Regală a României, în 1997 a fost returnat Familiei Regale și continuă să adăpostească Muzeul Național Peleș.

Castelul Cantacuzino este situat în Bușteni. Clădirea, a cărei construcție a fost finalizată în 1911, este construită în stil neoromânesc. Proprietatea este înconjurată de un parc cu poteci care duc la o grotă de cascadă și fântâni artizanale.

În Slănic puteți găsi cea mai mare salină din Europa. Pe lângă faptul că este cea mai mare din Europa, această mină de sare este, de asemenea, cunoscută pentru combinația sa remarcabilă atât de frumusețe artificială, cât și naturală.
Județul Prahova este renumit și pentru drumul vinului. Drumul vinului din județul Prahova are o lungime de 60 km, dar există și alte câteva zone din România unde se produce vin excelent. România are o suprafață de 182.363 Ha de vie. Cu o istorie bogată, podgoria Dealul Mare oferă aceleași condiții ca cele din Bordeaux și Toscana, fiind situată la aceleași coordonate geografice.

Valea Prahovei este foarte populară pentru cei care preferă sporturile de iarnă. Aceasta este cea mai dezvoltată zonă montană din România, cu stațiuni care deservesc toate categoriile de schiori. Vă invităm să cunoașteți valea Prahovei în timp ce este acoperită de zăpadă, să vă bucurați de sporturi de iarnă sau să veniți aici în timpul verii pentru drumeții, alpinism sau ciclism montan.